Ontmoet

Julia

‘'Het klinkt cliché, maar ik vind mijn werk gewoon echt heel leuk’'

Een ‘hospitality heart en business brains’, dat is hoe Julia (38) in de wedstrijd staat. Uit haar tijd als marketeer bij een internationale hotelketen heeft ze haar focus op klanttevredenheid en klantbeleving meegenomen toen ze in 2021 het valantic team kwam versterken. Als Team Lead Marketing gaat ze ervoor zorgen dat niemand om valantic heen kan. 

“Ik kende valantic al wel van congressen waar experts van valantic bijvoorbeeld spraken over e-commerce strategie. Dat vond ik heel inspirerend. Ik wil binnen mijn vakgebied blijven leren en de beste zijn. Hoe kan dat beter dan door met de knapste koppen in de business samen te werken? Dus toen ik werd benaderd door een van onze fantastische recruiters hoefde ik niet lang na te denken.

De onboarding is top. Op dag één staat je laptop klaar, er ligt een leuk kaartje, een paar goodies. Als marketeer ben ik een ‘sucker’ voor dit soort dingen, maar het zegt ook echt iets over de cultuur hier. Samen met de sessies die je vervolgens hebt om kennis te maken met de afdelingen zorgt het er gewoon voor dat je je snel thuis voelt.”

Klanten verdienen een warm welkom

“We zijn met stevige groeiambities bezig. We willen het beste digital agency van Europa worden. We willen grotere klanten gaan bedienen. Dat vraagt onder andere om een nieuwe marketingmix. Het digital agency speelveld is enorm, hoe onderscheiden we ons daarin? Dat is onze uitdaging. Maar we hebben een paar sterke troeven.

Onze kracht is dat we klanten van A tot Z kunnen begeleiden in hun e-commerce ambities. We zijn full service. We hebben veel expertise en uiterst professionele mensen in huis, die doen wat ze beloven.

Het marketingteam draagt bij aan het succes van valantic door het organiseren van events en webinars en het delen van klantcases. Wij zijn eigenlijk de voordeur van Sales. Samen met Sales zorgen we dat iedereen die geïnteresseerd is in valantic, een goede klantreis krijgt.”

Spelen
“Het klinkt misschien een beetje cliché, maar ik vind mijn werk echt heel leuk. Bij marketing kun je ook je creativiteit de vrije loop laten. Het is fantastisch leuk om dingen te bedenken voor je eigen club. Niets is te gek als wij aan het brainstormen zijn over campagnes. Als we een goed idee hebben met een goed verhaal erbij dan krijgen we de ruimte om het te gaan doen. Geweldig, dan voelt werken echt als spelen.

Als Team Lead probeer ik ook zoveel mogelijk te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan doen wat ze leuk vinden en waar hun ambitie ligt. Dan haal je ook energie uit je werk. Het is een klein team, maar we werken ook regelmatig samen met een interne ‘marketing squad’. Daarin zit van iedere onlinemarketingafdeling iemand met wie we lekker kunnen sparren over de campagnes voor ons eigen merk.”

Oog voor elkaar
“Die open feedback cultuur vind ik heel prettig. We zijn kritisch naar elkaar, maar opbouwend. Sowieso vind ik het een hele prettige en open sfeer. Iedereen is best wel makkelijk in de omgang en staat er behoorlijk hetzelfde in. Dat betekent niet dat we allemaal hetzelfde zijn. Het is net als een sportteam. Dan heb je ook individuele krachten die samenwerken met een bepaalde teamspirit. Zo voelt het echt.

Die teamspirit wordt ook op een leuke manier gevoed. Tijdens het thuiswerken werd er bijvoorbeeld vaak iets georganiseerd om de onderlinge band te versterken. En er worden altijd mensen in het zonnetje gezet tijdens de weekly. Het is heel makkelijk om dat allemaal vanzelfsprekend te vinden, maar dat is het niet. Ik vind dat mooi, je prestaties worden hier gezien én gevierd.”

Stel een job alert in

Mis geen enkele interessante vacature