Ontmoet

Niek

“Zorg dat je op de moeilijkste plekken van de berg komt en geniet van elke stap”

Al tijdens zijn studie startte Niek Bosua bij valantic – toen nog ISM. Hij ontwikkelde er een passie voor e-commerce-oplossingen en stond aan de basis van ISM-dochter Sana Commerce. Geen wonder dat hij als CEO van valantic Nederland juist dat ondernemerschap in zijn collega’s stimuleert. De beste willen zijn, samen gáán voor resultaat en vooral ook samen successen vieren, dat is de cultuur die hij koestert. En verwacht van Niek niet dat hij ergens in een corner office zit. Als je een mooi idee hebt, kun je gewoon een kop koffie met hem drinken of een rondje lopen tijdens de lunch.

“Eigenlijk lag het voor de hand dat ik na mijn studie naar een van de grote accountantskantoren zou gaan, maar ik volgde mijn hart en koos voor ISM. De pioniersgeest daar trok me enorm aan. Toen, net als nu, is het motto: ga het maar doen! Die ondernemendheid, de ruimte die je krijgt om succes te creëren, is ook de reden dat ik al zo lang meedraai. Én dat ISM al 30 jaar leading is en ook nu weer, dankzij het samengaan met valantic, nieuwe hoogtes kan bereiken. Die drive zit echt diep in ons DNA.”
Allemaal ondernemers
“Resultaat behalen voor onze klanten staat op de eerste plaats. Wat ik heel belangrijk vind is dat alle collega’s zich gedragen alsof valantic Nederland hun eigen bedrijf is. Dat je kansen ziet en je betrokken voelt. Je krijgt bij ons veel autonomie om te doen wat jij denkt dat goed is. En gaat er een keer iets fout? Gefeliciteerd, heb je weer wat geleerd. Liever niet nog een keer, we houden niet van fouten die voorkomen kunnen worden, maar ze leveren ook iets op. Zo zien wij dat.

Je krijgt veel vertrouwen. Door het thuiswerken in de afgelopen periode zie je bevestigd dat dat iets heel krachtigs is. De inzet en passie is er geen moment minder door geweest. Dat vind ik geweldig. Voor ons is hybride werken absoluut een blijvertje. Zolang je zorgt dat je betrokken bent én blijft bij het team, bij onze klanten en bij onze missie zie ik geen enkel probleem.

Verder is alles wat we doen van hoog niveau. We zijn Rotterdams, we doen wat we beloven, en daar zijn we enorm trots op. We leveren al-tijd. Punt! Klanten (h)erkennen dat en dat is denk ik ook de sleutel van ons succes.”
Enjoy the ride
“We hebben op kantoor een succescorner, een podium met twee confettikanonnen erop, die ik zes jaar geleden zelf heb gebouwd. Als we een succes te vieren hebben dan drukken we op die knop en BAM!, dan knalt die confetti. Wat mij betreft mag dat vaker gebeuren. Niet dat we geen successen te vieren hebben, maar we vinden het vaak maar normaal dat we zulk goed werk leveren. Terwijl het echt uitzonderlijk is wat we doen.
Elke vrijdagmiddag hebben we een korte weekly update, die ik altijd afsluit met: ‘enjoy the ride’. Ja, we zijn bezig om de top van de berg te bereiken, maar de reis er naartoe is minstens zo interessant. Ik vind het belangrijk dat we genieten van elke stap die we zetten en van de successen die we boeken. We mogen echt trots zijn op de dingen die we doen.”
Diamanten ontstaan onder hoge druk
“Een aantal jaren geleden waren alle webshops uit de lucht. Het lag volledig buiten onze macht, maar het ging wel om ónze klanten. We hebben toen met z’n allen dag en nacht keihard doorgewerkt en letterlijk het onmogelijke gepresteerd. We hebben al die webshops opgepakt en ergens anders, binnen enkele uren tot dagen, weer neergezet en operationeel gekregen. Dat kan eigenlijk niet. Maar we deden het wel.

Hetzelfde heb ik zien gebeuren aan het begin van de coronacrisis. Van de een op de andere dag zat iedereen thuis. Iedereen dacht: waar gaat dit naartoe? Maar tegelijk ging iedereen aan de slag, om te kijken wat we voor klanten konden doen en kwamen er allerlei creatieve ideeën los. Dat hoef je hier niemand te vragen, dat gebeurt gewoon. Ik kan daar nog kippenvel van krijgen.”
Join the family
“We willen in de komende jaren flink blijven groeien. We blijven doen waar we goed in zijn, maar het samengaan met valantic maakt het mogelijk nieuwe diensten op te zetten en nóg sneller naar een succes te brengen. Grotere klanten, grotere projecten, betekent ook dat de complexiteit flink toeneemt. Dat betekent dat we nog slimmer moeten gaan werken, maar wel met onze vertrouwde waarden als stevige basis.

Net als dat ik jaren geleden de uitdaging ben aangegaan, daag ik digital professionals met passie voor het vakgebied uit om deze reis met ons te maken. Wil je werken met enkel de beste e-commerce professionals, in een unieke cultuur, en ben je gedreven om óók het verschil te maken voor onze klanten, dan voel je je bij ons zeker thuis.”

Stel een job alert in

Mis geen enkele interessante vacature