Overslaan naar content

Loef

‘'Dit team is echt een geoliede machine geworden''

Onze conversieoptimalisatiespecialisten behoren tot de beste in de business. Het team zorgt ervoor dat onze klanten meer omzet halen uit hun webshop en dat zij hún klanten een betere ervaring kunnen bieden. Het constante streven naar innovatie en verbetering heeft valantic Nederland tot thought leader gemaakt op het gebied van CRO. Team Lead Loef leerde de kneepjes van het vak middenin de groeispurt van een electronicagigant. De juiste man op de juiste plek dus om onze groeiambities te realiseren. “Het CRO-team is het grootste team binnen de online marketing afdeling ‘and growing’. We zijn inmiddels echt een geoliede machine. We werken heel prettig samen, het klikt gewoon en we hebben echt een drive om samen dingen beter te maken. Voor een paar grote klanten met complexe vragen zetten we mooie dingen neer, dingen die we een paar jaar geleden nog niet hadden gekund. En nu we onderdeel zijn van valantic denk ik dat we onze expertise op het gebied van CRO ook vaker internationaal kunnen inzetten. Dat vind ik heel tof.” Dat we thought leader zijn op het gebied van CRO is niet alleen interessant voor ons team, het levert regelmatig ook werk op voor andere teams. Sommige klanten komen binnen op CRO en hebben vervolgens ook vragen op andere e-commerce gebieden. In zo’n geval werk je ook actief samen met de consultants van die teams.”

We staan nooit stil

“Er zitten mensen van verschillende niveaus in mijn team. Als Team Lead probeer ik het werk zo te verdelen dat het type klant past bij de uitdaging die mensen zoeken. Zo kan iedereen zich op zijn eigen niveau verder ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat iedereen goed op z’n plek zit en de begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft. Een deel daarvan doe ik, maar er zijn bijvoorbeeld ook juniors die gekoppeld zijn aan een meer ervaren collega in het team. Dat versterkt de betrokkenheid binnen het team enorm.

Om succesvol te zijn in het conversieteam heb je een mix van inhoudelijke competenties nodig, een bepaald analytisch vermogen, een gestructureerde manier van werken, probleemoplossend vermogen. En je moet natuurlijk consultancyskills hebben. Je moet met klanten kunnen schakelen, informatie op een begrijpelijke manier kunnen overbrengen, mensen kunnen meenemen in een bepaald advies en ergens van kunnen overtuigen. Naast mijn rol van Team Lead werk ik ook nog als CRO-consultant voor een aantal klanten. Die combinatie geeft me de mogelijkheid om een sterk team te bouwen en tegelijkertijd betrokken te blijven bij de inhoud en de uitdagingen waar klanten mee zitten. Zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen en daar worden zowel ik als het team beter van.”

Daar kom je graag voor naar kantoor

“Ik probeer mensen veel autonomie te geven. Dat ervaar ik zelf ook zo. Er is binnen valantic gewoon geen micromanagement. Het is wel belangrijk dat je betrokken blijft bij je team en bij het bedrijf natuurlijk, maar dat is eigenlijk nooit een probleem. Iedereen voelt zich echt onderdeel van wat we hier neerzetten. Dat is ook heel prettig voor hybride werken. Er is niet een vastgesteld aantal uren op kantoor of zo. Zolang je betrokken blijft, werk je waar jij denkt dat je, voor de klus die je te doen hebt, het meest productief bent. Maar ik weet zeker dat iedereen toch tenminste een paar dagen in de week naar kantoor komt, daarvoor is het gewoon te gezellig. Iedereen is heel benaderbaar, niet alleen werkinhoudelijk, maar ook voor een praatje of feedback. Dat geldt voor mensen binnen je team, buiten je team en ook managementleden. Die cultuur helpt enorm om dingen snel af te stemmen, om snel te kunnen schakelen en op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt. En soms is de beste manier om even bij te praten natuurlijk gewoon even samen een biertje drinken in de bar beneden. Wel zo gezellig.”Interessante vacatures

FunctietitelWerkmodelAfdeling
Business Development ManagerOp locatie, Hybridevalantic BEBekijk vacature
Technical MS Dynamics ConsultantOp locatie, Hybridevalantic BEBekijk vacature
Data & Analytics Strateeg (NL based & speaking)Op locatieData & AnalyticsBekijk vacature
Mulesoft DeveloperOp locatie, Hybridevalantic BEBekijk vacature
4 van 18 weergegeven
Business Development Manager
Op locatie, Hybride
valantic BE
Mulesoft Developer
Op locatie, Hybride
valantic BE
4 van 18 weergegeven