Ontmoet

Gayan

“Complexe vraagstukken samen tot een goed einde brengen geeft een kick”

Gayan (28) studeerde International Business Administration en Marketing Management. Bij een grote corporate brand deed hij een jaar lang sales-ervaring op en zo kwam hij in het vizier van valantic. Inmiddels is hij zo’n vijf jaar lid van de valantic-familie. Bij ons kreeg én pakte hij steeds nieuwe kansen. Twee jaar geleden zette Gayan samen met een paar collega’s de afdeling Accountmanagement op. Sinds een jaar stuurt hij als Team Lead een team van vier gedreven collega’s aan. Zo snel kan het gaan.

“Wat ik belangrijk vind om te zien in mijn team is dat je de motivatie om een resultaat of een succes te behalen echt uit jezelf haalt. Dat je net dat stapje extra zet omdat jíj vindt dat het nog beter kan. Wij geloven dat je op die manier de beste resultaten haalt voor de klant. Ook denk ik dat je een ondernemend karakter moet hebben; proactief aan de slag, zien wat er nodig is en je echt verantwoordelijk voelen voor het resultaat.

Verder zijn we een club met best veel jonge mensen. Maar je schakelt aan klantzijde wel vaak met seniors. Je moet dus stevig in je schoenen staan en heel goed weten waar je het over hebt. Het kenmerkt valantic denk ik wel dat we ondanks de jonge leeftijd echte vakspecialisten in huis hebben.”
Niet lullen maar poetsen
“We zijn behoorlijk resultaatgericht en efficiënt. Wij worden ingehuurd door andere organisaties om resultaten voor hen te boeken. Natuurlijk maken we aan het begin van een meeting ook een praatje, maar dat doen we dan een paar minuten en dan gaan we snel de inhoud in. Daar worden we tenslotte voor betaald.

Tegelijkertijd is valantic heel menselijk en is er oog voor wat er nodig is om succesvol te kunnen zijn. Als je resultaten behaald, wordt dat gezien en gewaardeerd. We hebben een hele open werkomgeving en werksfeer. En er wordt alles aan gedaan om te zorgen dat je je werk leuk vindt en dat je werken bij valantic leuk vindt. Of het nu gaat om een attentie als je jarig bent, een skitrip met alle collega’s of gezellige borrels om elkaar beter te leren kennen.”
Werkgeluk
“Als Team Lead bij valantic ben je bezig met het aansturen van collega’s en denk je na over waar je met je afdeling naartoe wil en hoe je daar kunt komen. Tegelijkertijd sta je nog heel erg met je ‘voeten in de modder’. Ik heb namelijk ook nog diverse klanten waarvoor ik het aanspreekpunt ben op het punt van de samenwerking. Ik vind dat een hele fijne combinatie.

Wanneer ik de ideeën, die we hebben voor een klant, zie samenkomen in een succesvol verhaal naar de klant toe en ook zie dat dat heel goed ontvangen wordt dan heb ik wel een topdag. Dat geeft mij echt een kick. Je krijgt regelmatig te maken met complexe vraagstukken met diverse stakeholders. Elke keer als we dat naar volle tevredenheid van de klant neerzetten, mag van mij het confettikanon knallen.”
Dromen
“Ik wil me persoonlijk sterk blijven ontwikkelen binnen valantic. Dat ik onze afdeling zo heb staan dat die minstens zo goed draait zonder mij. En ik wil het plezier dat ik haal uit mijn werk en de motivatie om me 200% in te zetten, behouden. Dat vind ik een hele belangrijke.

Wat voor functie daaraan gekoppeld is, vind ik niet zo belangrijk. Een functietitel zegt niet alles over je ontwikkeling. Ik wil stappen blijven zetten en steeds het gevoel hebben dat ik waarde blijf toevoegen en dat mijn werk ook van toegevoegde waarde is voor mij.
Doordat we samen zijn gegaan met valantic merk ik dat we grootser kunnen denken. Dat vind ik een hele mooie ontwikkeling.”

Stel een job alert in

Mis geen enkele interessante vacature